x
  • Nijkamp website slider 02
  • Nijkamp website slider 01
  • Nijkamp website slider 03
  • Nijkamp website slider 05
  • Nijkamp website slider 04

Verbouwing woonruimte




Titel
Ontwerp verbouwing begane grond woonhuis
Datum
2015
Voor een woning in Eindhoven heeft Rock9 Design de verbouwing van de volledige begane grond ontworpen en begeleid. Het bakstenen huis had origineel een standaard plattegrond en gesloten keuken. De tuin was erg groot en bood daarmee ruimte aan een uitbreiding van de benedenverdieping in de nieuwe plannen. In de slider zijn foto's te zien van de verbouwing en de plannen. We houden jullie op de hoogte en plaatsen zo snel mogelijk de foto's van het prachtige eindresultaat.
Rock9 Design heeft een ontwerp gemaakt waarbij de leefruimte wordt vergroot en er veel daglicht de woning in wordt gebracht. Het ontwerp is opgebouwd uit strakke lijnen en verandert de woonkamer en keuken in een open leefruimte. Daarbij wordt de leefruimte uitgebreid met een licht loungegedeelte welke overloopt in een overdekt terras. In de open ruimte wordt gebruikt gemaakt van elementen als een design open haard om de ruimte natuurlijk te verdelen in verschillende gebruikszones.

x
  • Breukink slider zitje
  • Breukink slider overloop
  • Breukink slider badkamer
  • Breukink slider woonkamer
  • Breukink slider hal
  • Breukink slider logeerkamer
  • Breukink slider slaapkamer

Verbouwing tot woning




Titel
Ontwerp verbouwing casco tot woning

Datum
2015
Voor dit gave herbestemmingsproject heeft Rock9 Design de invulling van een casco opgeleverde woning ontworpen. De woning die onderdeel is van een voormalige basisschool in jaren '30 stijl is gerenoveerd en vervolgens kaal opgeleverd aan de bewoners om er hun eigen invulling aan te geven. De woning wordt gekenmerkt door prachtige hoge ruimtes en grote raampartijen. Ook zijn er nog veel originele elementen zichtbaar aanwezig.
Samen met de architect die in dit bijzondere huis gaat wonen heeft Rock9 Design een ontwerp gemaakt dat de nadruk legt op de gave originele elementen zoals de houten balken op de eerste verdieping. Het ontwerp transformeert de ruimtes tot een unieke woning waarin het mooie karakter van het pand benadrukt wordt.

x
  • 15009 Van Megen_Verbouwing OptieA
  • 15009 Van Megen_Verbouwing OptieB
  • 15009 Van Megen_Verbouwing OptieC

Schetsontwerp Verbouwing




Titel
Schetsontwerp voor de verbouwing van een woning
Datum
mei 2015
Rock9 Design heeft een drietal schetsontwerpen gemaakt voor de inpandige verbouwing van een woonhuis. De wens van de opdrachtgever is om een extra slaapkamer te creëren op de bovenste verdieping. Deze verdieping is al bijzonder doordat het een open slaapkamer betreft met toegang tot een dakterras.
De afbeeldingen tonen impressies van ontwerpen die een snelle en goedkope oplossing bieden voor het inpassen van een afgesloten extra slaapkamer. Het overzichtsplaatje in combinatie met het sfeerbeeld geeft een duidelijk en volledig idee van de ontworpen aanpassing. Aan de hand hiervan kunnen de opdrachtgevers een gefundeerde keuze maken voor de verbouwing van hun huis.

x
  • 12002 Bavo impressie website slider 01
  • 12002 Bavo impressie website slider 02
  • Bavo_variant2
  • Bavo_variant3
  • Bavo_variant4

Hoeve Janss




Titel
Hoeve Janss
Opdracht
Architectonisch ontwerp voor de herontwikkeling van een monumentale boerderij
Datum
Lopend
Opdrachtgever
Dhr. Janss
Voor dhr. Janss heeft Rock9 verscheidene schetsontwerpen gemaakt voor de herontwikkeling van zijn monumentale boerderij. Daarbij werden er ontwerpen gemaakt voor zowel het interieur van de boerderij als voor de herbouw van het bijgebouw.
De ontwerpen voor het interieur laten een verscheidenheid aan mogelijkheden zien waarbij de interne ruimte wordt geoptimaliseerd zonder dat de monumentale gevel wordt aangetast. Doordat het voor het bijgebouw een herbouw betreft was daar de mogelijkheid om in de ontwerpen vrijer met de vormgeving van het exterieur om te gaan. Uiteraard heeft de balans tussen behoud en vernieuwing een grote rol gespeeld. Alle ontwerpen maken gebruiken van de materialen baksteen en hout, waarbij zoveel mogelijk van het huidige materiaal wordt hergebruikt.

x
  • Overzicht
  • Loftindeling Nadia plattegrond
  • Eetkamer
  • Woonkamer
  • Slaapkamer ArchiCAD c
  • Entree ArchiCAD d

Loftindeling Huize Ten Wolde




Titel
Loftindeling Huize ten Wolde
Opdracht
Architectonische vormgeving van een loftwoning
Datum
Augustus 2012
De loftwoning bezit drie unieke potenties die je niet vaak ziet in een starterswoning. Allereerst is de bijzonder hoge ruimte een kenmerkend en prachtig gegeven. Ten tweede is de Q-bi een leuke interventie in de kamer, zodat de ruimte haar ruimheid behoud maar toch een multifunctioneel en speels element blijft bevatten. Tenslotte blijft de industriële look intact, niet alleen door de prachtige ramen maar ook door het gebruik van beton in de gehele woning. Wij stellen voor om een hoge kast centraal te stellen in de woning, zodat deze aan de ene kant een hoge kledingkast is en aan de andere kant een afscheiding met de zo gevormde slaapkamer. Door deze kant mooi af te werken is er hier ook genoeg ruimte om een grote foto, prent of ander decorum op te hangen.
Ook stellen we voor om lampen vooral lekker te laten hangen. Het vestigt de aandacht op de hoogte en kan tegelijkertijd een sfeerbepalend element zijn. Denk bijvoorbeeld aan drie kleine hanglampen boven het zitgedeelte die op drie verschillende hoogtes gesteld zijn. De andere zijde van de slaapzone wordt gevormd door een andere kast die tevens als bureau kan dienen. Deze is nu gevestigd aan de donkere zijde van de woning, om echt lekker door te kunnen werken. Tenslotte stellen we voor om, zoals Nadia zelf ook al aangaf, het beton ruig te laten en het in een kleur te verven. Wij hebben een licht gele kleur gekozen die de ruimte aanscherpt maar niet opslokt. Het blijft licht maar geeft wel een luchtige sfeer.

x
  • thierry dakterras website 1
  • thierry dakterras website 2

Dakterras Den Haag




Titel
Dakterras Den Haag
Opdracht
De potentie van een mogelijke uitbreiding van het dakterras laten zien.
Datum
november 2011
Een jong stel gaat samenwonen aan de rand van Den Haag in een ruime stadswoning. Na twee jaar besluit het stel uit elkaar te gaan maar de woning was al gekocht. Na twee jaar proberen de woning te verkopen werden wij gevraagd om de potentie te laten zien van het dakterras. Het dakterras werd hiervoor in drie delen gesplitst. Elk deel heeft een andere transparantie. Bij de deur (waar het originele dakterras was) is er vooral veel schaduw. Het middenstuk staat in directe verbinding met het omheinde tuintje die centraal staat in de woning.
Het laatste stuk kan gevuld worden met planten, een barbecue of met andere elementen die men in een zonnige tuin kan vinden. Door de hogere hekken zit men ook hier beschut. Het huis is na het leveren van deze opdracht verkocht.